Salát z nových brambor s vejci, okurkami, sýrem a dresinkem


Hotovo za
10 min
Obtížnost

Kategorie
  • Martin Škoda
  • Salát

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na brambory
  • 1 kg
    menších nových brambor
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 3
    lžíce oleje
  • 80 g
    vyzrálého tvrdého sýru, např. Gran Moravia, nastrouhaného

Na dresink
  • 5
    lžic oleje
  • 2
    lžíce vinného octa
  • 1
     lžíce tekutého medu
  • 1
    lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1
    lžička dijonské hořčice
  • 10
    malých okurek (kornišonů), nakrájených
  • 1
    lžíce malých kaparů, nakrájených
  • 5
    vajec natvrdo, oloupaných a nakrájených na kousky
  • svazek jarní cibulky, nakrájený na tenká kolečka
  • petrželka, nasekaná
  • pažitka, nasekaná

Příprava

  1. Krok 1
    Uvařte brambory ve slupce v dobře osolené vodě – nikoliv doměkka, ale těsně před dovařením. Slijte je, nechte trochu vychladnout a přepulte je. 
  2. Krok 2
    Předehřejte troubu na 230 °C. 
  3. Krok 3
    Na plech vyložený pečicím papírem brambory rozprostřete, osolte je, opepřete, zakápněte olejem a pečte v troubě, až zezlátnou a budou křupavé. Nakonec je posypte sýrem a dopékejte, až se sýr rozpustí. Brambory můžete samozřejmě opéct také na grilu. Nemusíte je ani předem vařit, ale syrové se budou péct nejméně 25 minut.
  4. Krok 4
    Zatímco se brambory pečou, dejte se do dresinku. Smíchejte v misce olej, ocet, med a obě hořčice dohladka. Pak přidejte okurky, kapary, vejce, jarní cibulku a bylinky. Vše opatrně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  5. Krok 5
    Podávejte k bramborám.

Podobné recepty