Jablka zalijte v hrnci vodou, aby byla potopená, a vařte je do změknutí. Přidejte rozmixované šípky a vařte ještě 10 minut.
3
Síto vyložte gázou a směs nechte přes noc vykapat do mísy. Na každých 600 ml vykapané tekutiny použijte 400 g želírovacího cukru a dále postupujte podle návodu na obalu.
4
Před naléváním do sklenic nechte želé trochu vychladnout. Uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte chvíli stát.
Ingredience
Počet porcí
.
450 g
šípků, zbavených bubáků a stopek
1 kg
jablek, nakrájených na čtvrtky
cca 500 g želírovacího cukru
Příprava
1
Rozmixujte šípky.
2
Jablka zalijte v hrnci vodou, aby byla potopená, a vařte je do změknutí. Přidejte rozmixované šípky a vařte ještě 10 minut.
3
Síto vyložte gázou a směs nechte přes noc vykapat do mísy. Na každých 600 ml vykapané tekutiny použijte 400 g želírovacího cukru a dále postupujte podle návodu na obalu.
4
Před naléváním do sklenic nechte želé trochu vychladnout. Uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte chvíli stát.