Uvařte maso ve vodě ve velkém hrnci doměkka. Před koncem vaření přidejte zeleninu a nechte pár minut vařit. Maso i zeleninu sceďte, vývar si nechte pro přípravu želatiny.
2
Připravte želatinu podle návodu na obalu. Přidejte do ní pár kapek octa.
3
Maso natrhejte na malé kousky. Rozdělte maso a zeleninu do formiček velkých, jako je obvyklá porce vašeho pejska. Široko jich má 10. Zalijte želatinou a nechte v lednici ztuhnout.
Ingredience
Počet porcí
.
250 g
libového vepřového masa
800 ml
vody
2
menší mrkve, nakrájené na malé kousky
hrst čerstvého nebo mraženého hrášku
hrst čerstvé nebo mražené kukuřice
1
sáček (20 g) jedlé vepřové želatiny
pár kapek octa
Příprava
1
Uvařte maso ve vodě ve velkém hrnci doměkka. Před koncem vaření přidejte zeleninu a nechte pár minut vařit. Maso i zeleninu sceďte, vývar si nechte pro přípravu želatiny.
2
Připravte želatinu podle návodu na obalu. Přidejte do ní pár kapek octa.
3
Maso natrhejte na malé kousky. Rozdělte maso a zeleninu do formiček velkých, jako je obvyklá porce vašeho pejska. Široko jich má 10. Zalijte želatinou a nechte v lednici ztuhnout.