Trubičky s bílou čokoládou


Příprava
40 min
Hotovo za
10 min
Obtížnost

Kategorie
  • Sladké
  • Zákusky

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na trubičky
400 g
hladké mouky
180 g
másla
120 g
krupicového cukru
120 g
vlašských ořechů, mletých
1
vejce
3
 lžíce mléka

Na krém
2
sáčky vanilkového pudinkového prášku bez vaření
400 ml
vaječného likéru
200 ml
mléka
300 g
bílé čokolády na ozdobu

Příprava

1
Těsto vypracujte na válu z mouky, másla, cukru, ořechů, vejce a mléka. Nechte je hodinu odpočinout v lednici.
2
Těsto pak vyválejte na 2mm placku a vykrajujte z něj kolečka. Trubičku položte na kolečko a zarolujte. Pokračujte s dalšími trubičkami do spotřebování těsta. Pokládejte je na plechy.
3
Předehřejte troubu na 180 °C a pečte asi 10 minut. Stáhněte ještě horké trubičky z kovu a nechte je vychladnout.
4
Plňte pomocí cukrářského sáčku krémem – pudinkový prášek, vaječný likér a mléko vyšlehejte dotuha. Konce trubiček namáčejte v rozpuštěné bílé čokoládě, abyste v trubičce uzavřeli náplň a ta nevytekla.