
Trubičky s bílou čokoládou
Příprava
40 min
Hotovo za
10 min
Obtížnost
Kategorie
- Sladké
- Zákusky
Ingredience
Počet porcí
.
Na trubičky
400 g
hladké mouky
180 g
másla
120 g
krupicového cukru
120 g
vlašských ořechů, mletých
1
vejce
3
lžíce mléka
Na krém
2
sáčky vanilkového pudinkového prášku bez vaření
400 ml
vaječného likéru
200 ml
mléka
300 g
bílé čokolády na ozdobu
Příprava
1
Těsto vypracujte na válu z mouky, másla, cukru, ořechů, vejce a mléka. Nechte je hodinu odpočinout v lednici.
2
Těsto pak vyválejte na 2mm placku a vykrajujte z něj kolečka. Trubičku položte na kolečko a zarolujte. Pokračujte s dalšími trubičkami do spotřebování těsta. Pokládejte je na plechy.
3
Předehřejte troubu na 180 °C a pečte asi 10 minut. Stáhněte ještě horké trubičky z kovu a nechte je vychladnout.
4
Plňte pomocí cukrářského sáčku krémem – pudinkový prášek, vaječný likér a mléko vyšlehejte dotuha. Konce trubiček namáčejte v rozpuštěné bílé čokoládě, abyste v trubičce uzavřeli náplň a ta nevytekla.