1. home
  2. Recepty
  3. Zeleninový boršč

Zeleninový boršč


Příprava
20 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Polévky

Ingredience

Počet porcí
 
.

1
lžíce oleje
2
cibule, oloupané, nakrájené na půlměsíčky
2
stroužky česneku, drcené
3
mrkve, očištěné, nakrájené na kostky
2
petržele, očištěné, nakrájené na kostky
čtvrt celeru, očištěná, nakrájená na kostky
3
červené řepy, oloupané, nakrájené na kostky
0.5
kg brambor, bez slupky, na kostky
1
cuketa, oloupaná, nakrájená na kostky
4
bobkové listy + 6 kuliček nového koření
sůl a pepř
4
přezrálá rajčata nebo 400g konzerva krájených rajčat
čtvrt hlávky bílého zelí
ocet
zakysaná smetana na ozdobu (nemusí být)

Příprava

1
Rozpalte v hrnci olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova a pak přidejte ostatní zeleninu, kromě zelí a rajčat a orestujte ji.
2
Nakonec ji zalijte vodou, aby zelenina byla ponořená, přidejte koření a vařte, až budou brambory měkké.
3
Teprve pak přidejte rajčata a zelí a vařte další 3 minuty Dochuťte octem a solí a můžete podávat s kopečkem zakysané smetany.