1. home
  2. Recepty
  3. Český bramborový salát

Český bramborový salát


Příprava
20 min
Hotovo za
25 min
Obtížnost

Kategorie
  • Přílohy
  • Salát
  • Vegetariánské

Ingredience

Počet porcí
 
.

600 g
brambor typu A, právě uvařených ve slupce
150 ml
láku z okurek
sůl a pepř
5
vajec, uvařených natvrdo, oloupaných a nakrájených
2
mrkve, uvařené, nakrájené na kostičky
jablko, oloupané, nakrájené na kostičky
4
sladkokyselé okurky, nakrájené na kostičky
lžíce mraženého hrášku, povoleného
1
malá cibule, nakrájená najemno
5
lžic majonézy
1
lžíce hořčice
1
lžíce octa nebo citronové šťávy
pažitka, nasekaná

Příprava

1
Oloupejte ještě teplé vařené brambory.
2
Nakrájejte je krájítkem na kostky a postříkejte lákem z okurek, který se do nich vsákne. Brambory v míse lehce osolte a opepřete, přidejte k nim vejce, mrkev, jablko, okurky, hrášek a cibuli.
3
 Opatrně vše promíchejte a přidejte majonézu, hořčici a zakápněte octem nebo citronovou šťávou. Nechte odležet do druhého dne nebo aspoň pár hodin a před podáváním ochutnejte, případně dosolte, a ozdobte pažitkou.