Česnekový chleba na ohni


Příprava
15 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Pečivo
  • Svačiny

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 1
    kulatý chléb
  • 5
    až 10 stroužků česneku, rozdrcených
  • hrst petrželky, nasekané
  • 0.5
    lžičky soli
  • špetka chilli vloček
  • 120 ml
    olivového oleje
  • 120 g
    sýru (např. mozzarella a Grana Padano), nastrouhaného

Příprava

  1. Krok 1
    Bochník nařezejte shora do mřížky, ale úplně nedokrojte. Kostky by měly být tak 2,5 cm velké. Chleba položte na arch silnějšího alobalu nebo na několikrát přeložený alobal.
  2. Krok 2
    V misce smíchejte česnek, petrželku, sůl a chilli vločky s olivovým olejem. Nakonec vmíchejte nastrouhaný sýr.
  3. Krok 3
    Lžičkou vpravte sýrovou náplň co nejhlouběji mezi řezy chleba. Celý bochník zabalte do alobalu.
  4. Krok 4
    Chléb položte na 10–20 minut na mřížku středně rozehřátého grilu. Opékejte, dokud se sýr nerozpustí. Ještě lépe se chleba upeče, když ho vložíte do litinové pánve, přiklopíte litinovou poklicí a pečete nad ohněm. Teplo se rozprostře ze všech stran a rovnoměrně chleba propeče.