1. home
  2. Recepty
  3. Corn dogs

Corn dogs


Příprava
10 min
Hotovo za
25 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody
  • Svačiny

Ingredience

Počet porcí
 
.

10 nožiček
jemných párků
10
dřívek či špejlí
olej na smažení

NA TĚSTÍČKO
250 g
křupavé kukuřičné
strouhanky
250 g
hladké mouky penny
100 g
krupicového cukru
1 lžíce
kypřicího prášku
sůl penny
1
vejce, rozšlehané
350 ml
podmáslí
1 lžíce
rostlinného oleje
1 lžíce
medu

Příprava

1
Začněte těstíčkem na obalování. V míse smíchejte kukuřičnou strouhanku s moukou, cukrem, práškem do pečiva a solí. Do sypké směsi vlijte vejce, podmáslí, olej a med.
2
Vše zpracujte do hladkého těstíčka. Párky osušte, pokud jsou příliš dlouhé, rozpulte je, a napíchněte na dřívko či špejli až téměř do konce, dřívko by ale nemělo být vidět – jako u nanuka.
3
V pánvi rozpalte olej a začněte namáčet párky v těstíčku, nechte vždy okapat a pak smažte na oleji jako řízky.
4
Hotové pokládejte na papírové utěrky, aby vstřebaly přebytečný tuk. Servírujte samotné, se steakovou hořčicí, majonézou, kečupem apod.