Rozehřejte na pánvi máslo, přidejte cibuli a bobkový list, opékejte 5 minut. Pak snižte plamen na nejmenší teplotu a opékejte celou hodinu. Občas zamíchejte, a pokud se cibule přichytí na dně, nevadí to.
2
Po hodině přilijte víno, nechte z něj na plotně vypařit alkohol, přilijte vývar, osolte a opepřete a vařte ještě dalších 10 minut.
3
Rozehřejte v troubě gril na 200 °C.
4
Polévku rozdělte do žáruvzdorných misek, na „hladinu“ položte vždy 2 plátky bagety, hojně pokryjte sýrem a ozdobte tymiánem. Restaurant zapečte v troubě dozlatova.
Ingredience
Počet porcí
.
80 g
másla
500 g
cibule, oloupané a nakrájené na kolečka
1
bobkový list
100 ml
suchého bílého vína
1 l
drůbežího bujonu
sůl a čerstvě mletý pepř
K nasycení
bageta, nakrájená na 8 plátků
několik plátků ementálu
pár snítek tymiánu
Příprava
1
Rozehřejte na pánvi máslo, přidejte cibuli a bobkový list, opékejte 5 minut. Pak snižte plamen na nejmenší teplotu a opékejte celou hodinu. Občas zamíchejte, a pokud se cibule přichytí na dně, nevadí to.
2
Po hodině přilijte víno, nechte z něj na plotně vypařit alkohol, přilijte vývar, osolte a opepřete a vařte ještě dalších 10 minut.
3
Rozehřejte v troubě gril na 200 °C.
4
Polévku rozdělte do žáruvzdorných misek, na „hladinu“ položte vždy 2 plátky bagety, hojně pokryjte sýrem a ozdobte tymiánem. Restaurant zapečte v troubě dozlatova.