Kousky jablek protřeste s javorovým sirupem a špetkou skořice, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15–20 minut doměkka. Rozemelte jáhly v robotu několika pulzy na poloviční velikost.
3
Rozpusťte v rendlíku máslo a jáhly na něm 3–4 minuty zlehka opékejte. Vlijte mléko a vodu, osolte špetkou soli a 15–20 minut zvolna vařte doměkka. Kaši občas promíchejte. Pokud je třeba, přilijte do ní ještě trochu mléka a vařte o pár minut déle.
4
Podávejte s opečeným jablkem, posypané ořechy. Ozdobit můžete i kopečkem zakysané smetany nebo hustého jogurtu.
Ingredience
Počet porcí
.
2
jablka, zbavená jádřince a nakrájená
4
lžíce javorového sirupu
špetka skořice
250 g
jáhel
30 g
másla
450 ml
mléka
250 ml
vody
špetka soli
nasekané ořechy na ozdobu
Příprava
1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Kousky jablek protřeste s javorovým sirupem a špetkou skořice, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15–20 minut doměkka. Rozemelte jáhly v robotu několika pulzy na poloviční velikost.
3
Rozpusťte v rendlíku máslo a jáhly na něm 3–4 minuty zlehka opékejte. Vlijte mléko a vodu, osolte špetkou soli a 15–20 minut zvolna vařte doměkka. Kaši občas promíchejte. Pokud je třeba, přilijte do ní ještě trochu mléka a vařte o pár minut déle.
4
Podávejte s opečeným jablkem, posypané ořechy. Ozdobit můžete i kopečkem zakysané smetany nebo hustého jogurtu.