Jogurtové bochánky


Příprava
15 min
Hotovo za
15 min
Obtížnost

Kategorie
  • Snídaně
  • Sladké
  • Zákusky

Ingredience

Počet porcí
 
.

300 g
hladké mouky
2
lžičky krupicového cukru
3
lžičky kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
100 ml
mléka
250 g
bílého jogurtu řeckého typu
rozšlehané vejce na potření
povidla a jogurt na ozdobu
moučkový cukr na poprášení

Příprava

1
Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem.
2
Smíchejte v míse mouku, cukr, kypřicí prášek a sůl. Do suché směsi přidejte polovinu mléka a jogurt, promíchejte, případně přilijte ještě mléko. Propracujte těsto, aby bylo hladké, i když může být trochu lepkavé.
3
Rozválejte těsto na placku silnou 2,5 mm, vykrajovátkem nebo skleničkou vykrajujte kolečka, která pokládejte na plech a potřete je rozšlehaným vejcem.
4
Nechte je chvilku odpočinout a pak pečte 15 minut dozlatova. Bochánky rozkrojte na polovinu a podávejte ještě vlažné pomazané povidly a bílým jogurtem, posypané cukrem, anebo jakkoliv máte rádi.