Jahodové knedlíky


Příprava
20 min
Hotovo za
7 min
Obtížnost

Kategorie
  • Sladké
  • Hlavní chody
  • Zákusky

Ingredience

Počet porcí
 
.

250 g
měkkého tvarohu, ve fólii, ne vaničce
250 g
hrubé mouky
špetka soli
0.5
lžičky kypřicího prášku do pečiva
1
vejce
20
jahod, omytých, osušených a zbavených stopek
strouhaný tvrdý tvaroh, moučkový cukr a rozpuštěné máslo na ozdobu

Příprava

1
Na vál si dám tvaroh, posypu ho asi polovinou mouky, přidám sůl a kypřicí prášek, v mouce udělám důlek a do něj vyklepnu vejce. Vypracuju vláčné, nepříliš lepivé těsto. Když je třeba, přisypu další mouku. Někdy spotřebuju všechnu mouku, někdy vystačí jen půlka, záleží na tvarohu.
2
Těsto vyválím na váleček, rozkrájím ho na porce, prsty vytvaruju „vaničku“, do ní zabalím jahodu. Jahody musí být zakryté těstem, aby se k nim nedostala voda. 
3
Knedlíky dám do hrnce s vroucí vodou a vařím je 5–7 minut.
4
Uvařené knedlíky vylovím děrovanou naběračkou a podávám je posypané strouhaným tvarohem a moučkovým cukrem, přelité máslem nebo jen s cukrem a máslem.