Počet porcí remove add .100 govesných vloček100 ghladké mouky80 ghnědého cukru špetka mletého zázvoru špetka soli120 gmásla, rozpuštěného300 gjahod, nakrájených na malé kousky1 lžička škrobu2 lžíce citronové šťávy moučkový cukr na posypáníPřipravte si
1Předehřejte troubu na 190 °C a hranatý pekáček (20×20 cm) vyložte pečicím papírem.2Ve velké míse smíchejte vločky, mouku, cukr, mletý zázvor a sůl. Přelijte rozpuštěným máslem a dobře promíchejte. Dejte stranou 4 lžíce směsi.3Zbytek rovnoměrně upěchujte do pekáčku a navrch rozdělte jahody. Posypte rovnoměrně škrobem, pokapejte citronovou šťávou a navrch rozdělte zbylou vločkovou směs.4Pečte 25–30 minut dozlatova.5Pak nechte úplně vychladnout a teprve potom nakrájejte. Před podáváním můžete pocukrovat.
access_time100 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Americké palačinkyKategorieHlavní chodyZákusky
access_time30 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Banánové muffiny s borůvkamiKategorieSnídaněSladkéZákusky
access_time60 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Čokoládové bochánky s ovocnou omáčkou, kterou po zimě vyprázdníte mrazákKategorieMartin ŠkodaZákuskyKonec plýtvání
access_time20 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Borůvkové lívance se zakysanou smetanouKategorieSladkéZákusky
access_time60 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Borůvkové semifreddoKategorieZákuskySladké
access_time5 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Borůvkový cheesecake do skleničkyKategorieZákuskySladké