
Jahodový džem
Příprava
10 min
Hotovo za
300 min
Obtížnost
Kategorie
- Džemy a marmelády
- Pomazánky
Ingredience
Počet porcí
.
g
jahod, očištěných a nakrájených
200 g
krystalového cukru
1
lžíce citronové šťávy
Příprava
1
Promíchejte v hrnci jahody s cukrem a nechte 4–5 hodin odstát, občas promíchejte. Po 5 hodinách by měl být cukr úplně rozpuštěný a ovoce měkké.
.
2
Přesuňte hrnec na plotýnku a přiveďte směs k mírnému varu. Po 5 minutách přidejte citronovou šťávu a ještě 10–15 minut vařte. Větší kousky můžete rozmačkat šťouchadlem na brambory.
3
Džem naplňte do sterilizovaných sklenic, uzavřete je, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát