
Tuňáková pomazánka
Příprava
15 min
Hotovo za
10 min
Obtížnost
Kategorie
- Pomazánky
Ingredience
Počet porcí
.
280 g
tuňáka ve vlastní šťávě, slitého
60 ml
majonézy
1
řapík celeru, nakrájený najemno
1
kyselá okurka, nakrájená nadrobno + k podávání
půl červené cibule, nakrájená nadrobno
2
lžíce hořčice
hrst petrželky, nasekané najemno
půl lžičky nakládaného kopru
sůl a pepř
citronová šťáva
6
krajíců chleba
3
plátky tučnějšího sýra
50 g
másla, změklého
Příprava
1
Smíchejte v míse tuňáka, majonézu, řapíkatý celer, okurku, cibuli, hořčici, petrželku a kopr. Osolte, opepřete, zastříkněte citronovou šťávou a případně přidejte trochu majonézy, aby byla pomazánka pěkně hladká.
2
Na tři krajíce chleba rozdělte pomazánku a sýr a přiklopte zbylými krajíci.
3
Rozpalte pánev, sendviče z obou vnějších stran namažte máslem a opečte je zvolna dozlatova, dokud se sýr nerozpustí. Podávejte rozpůlené a s kyselou okurkou.