1. home
  2. Recepty
  3. Jarní kuře z jednoho hrnce

Jarní kuře z jednoho hrnce


Příprava
20 min
Hotovo za
10 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

2
lžíce olivového oleje
3
jarní cibulky, nakrájené
250 g
čerstvého špenátu
0.25
grilovaného kuřete
200 ml
kuřecího bujonu, horkého
0.5
lžičky hrubozrnné hořčice
200 g
mraženého hrášku
300 ml
smetany ke šlehání
hrst petrželky, nasekané najemno
sůl a pepř
hotová bramborová kaše
rozpuštěné máslo na polití kaše

Příprava

1
Předehřejte gril na 180 °C.
2
V kastrolu rozpalte olej a opékejte na něm 3 minuty jarní cibulky dozlatova. Přidejte špenát a ještě 2 minuty opékejte.
3
Kuře zbavte kůže a kostí, maso natrhejte vidličkou a přidejte do kastrolu. Zalijte bujonem, přidejte hořčici a přiveďte k mírnému varu. Vařte zvolna 5–10 minut. Vmíchejte hrášek, smetanu a petrželku a sundejte z plotny. Podle chuti osolte a opepřete.
4
V průběhu vaření masa si připravte bramborovou kaši. Bramborovou kaši rozprostřete nebo nastříkejte na kuřecí směs, polijte máslem a zapečte pod grilem.