1. home
  2. Recepty
  3. Jarní zelenina s rýží a vejcem

Jarní zelenina s rýží a vejcem


Příprava
5 min
Hotovo za
15 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

2
lžíce rostlinného oleje
6
vajec, z toho 2 rozšlehaná
6
jarních cibulek, nasekaných najemno + trocha na ozdobu
2
chilli papričky, zbavené semínek a nakrájené
4 cm
kousek zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
2
stroužky česneku, prolisované
300 g
směsi zelených salátových listů nebo špenátu
500 g
uvařené rýže
3
lžičky sójové omáčky + na dochucení
sůl a pepř

Příprava

1
Rozpalte na pánvi trochu oleje a usmažte 4 volská oka. Dejte je stranou a přikryjte fólií, aby nevychladla.
2
Do pánve vlijte zbytek oleje, vhoďte jarní cibulky, chilli papričky, zázvor a česnek a zvolna opékejte zhruba 2–3 minuty. Přidejte 2 rozšlehaná vejce a nechte je půl minuty zpevnit, pak promíchejte. Vsypte salátové lístky a nechte zavadnout.
3
Nakonec přidejte uvařenou rýži se sójovou omáčkou, promíchejte, dolaďte další sójovou omáčkou, popřípadě solí a pepřem.
4
Rozdělte do 4 misek, navrch dejte do každé volské oko, ozdobte jarní cibulkou a podávejte.