Kapustové karbanátky


Příprava
20 min
Hotovo za
35 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

1
střední kapusta
sůl a pepř
2
rohlíky, z předešlého dne
200 ml
horkého mléka
1
 lžíce másla
1
cibule, nakrájená najemno
1
vejce do karbanátků
2
lžíce strouhanky do karbanátků
0.5
lžičky mletého muškátového oříšku
hladká mouka na obalování
2
vejce na obalování, rozšlehaná, osolená
strouhanka na obalování
řepkový olej na smažení
bramborová kaše k podávání

Příprava

1
V osolené vodě uvařte kapustu. Nechte ji odkapat, vykrojte košťál a listy nasekejte na velmi jemno. Jde to také na masovém strojku.
2
Nakrájejte rohlíky na malé kousky a v misce je zalijte mlékem.
3
Rozehřejte máslo v rendlíku a nechte na něm zesklovatět cibuli.
4
Do větší mísy dejte nasekanou kapustu, vymačkané rohlíky, cibuli, vejce, strouhanku, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte. Mokrýma rukama vytvarujte karbanátky a obalujte je nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance.
5
Opékejte na přiměřeně rozpáleném oleji.
6
Kapustové karbanátky chutnají samotné jako svačina nebo s bramborovou kaší jako hlavní jídlo.