1. home
  2. Recepty
  3. Karbanátky

Karbanátky


recipes.details.information.preparationtime
20 recipes.timeunit
recipes.details.information.totalcookingtime
50 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty

recipes.categoryinfo
  • Hlavní chody

recipes.details.ingredients.title

recipes.details.ingredients.for
 
recipes.details.ingredients.servings

NA KARBANÁTKY
1 kg
mletého masa (směs hovězího a vepřového)
2
vejce
2 lžíce
nasekaného čerstvého kopru
2 lžíce
nasekané hladkolisté petrželky
3 lžíce
nasekané pažitky
2
housky, nakrájené na kostičky a namočené v mléce
5
stroužků česneku, prolisovaných
sůl a pepř
rostlinný olej

NA BRAMBOROVOU KAŠI
500 g
brambor (varný typ C), oloupaných
40 g
másla, pokojové teploty, nakrájeného na kousky
100 ml
mléka, ohřátého
sůl a pepř

recipes.details.steps.title

1
Maso promíchejte s vejci a bylinkami. Z housky vymačkejte mléko a přidejte ji k masu. Podle chuti dolaďte česnekem, solí a pepřem.
2
Vytvarujte karbanátky a dejte je na chvilku odpočinout do lednice.
3
V pánvi rozehřejte olej a karbanátky smažte či opékejte z obou stran dozlatova.
4
Mezitím uvařte nakrájené brambory, sceďte je, rozšťouchejte, promíchejte s máslem, přilévejte mléko a míchejte do hladké kaše.
5
Osolte a opepřete podle chuti.

recipes.details.similar