1. home
  2. Recepty
  3. Karbanátky s houbovou omáčkou

Karbanátky s houbovou omáčkou


Příprava
15 min
Hotovo za
35 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

1
lžíce oleje PENNY
1
cibule, nakrájená najemno
2
stroužky česneku, nasekané
hrst kopru, nasekaného najemno
2
lžíce hrubozrnné hořčice
250 g
mletého hovězího masa DOBRÉ MASO
250 g
mletého vepřového masa DOBRÉ MASO
100 g
strouhanky z čerstvého toustového chleba
1
vejce, rozšlehané
sůl a pepř
olej na smažení
20 g
másla
400 g
lesních hub, nakrájených
0.5
lžičky mleté sladké papriky
1
lžíce hladké mouky
400 ml
hovězího bujonu PENNY
2
lžičky dijonské hořčice
1
lžíce kečupu SAN FABIO
300 ml
zakysané smetany BONI
špetka cukru (nemusí být)

Příprava

1
Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opékejte na něm 10 minut cibuli a česnek dozlatova. Nechte trochu vychladnout. Přendejte do velké mísy a spolu s jemně nakrájeným koprem, 1 lžící hrubozrnné hořčice, mletým masem, strouhankou a vejcem zpracujte rukama na kompaktní hmotu. Podle chuti osolte a opepřete.
2
Z masové směsi vytvarujte kuličky.
3
Rozpalte v pánvi trochu oleje a opečte kuličky ze všech stran dozlatova. Vyjměte je a nechte stranou. Do pánve dejte máslo a poduste na něm doměkka houby. Snižte plamen, přidejte papriku a mouku, promíchejte a 1 minutu prohřejte.
4
Vlijte do pánve vývar a přiveďte k mírnému varu. Houby vylovte děrovanou naběračkou a dejte je stranou. Omáčku vařte ještě 3 minuty, vmíchejte zbylou lžíci hrubozrnné hořčice, dijonskou hořčici, kečup a zakysanou smetanu. Promíchejte a nechte na mírném plameni zhruba 15 minut redukovat.
5
Do omáčky vmíchejte masové kuličky a nechte je prohřát. Osolte, opepřete, případně chuť dotáhněte špetkou cukru.
6
Podávejte s rýží nebo těstovinami. Můžete také ozdobit čerstvými bylinkami.