
Krkovice pečená na medu a hořčici
Příprava
20 min
Hotovo za
90 min
Obtížnost
Kategorie
- Hlavní chody
Ingredience
Počet porcí
.
2
lžíce steakové hořčice
2
lžíce medu
1
lžíce olivového oleje
2
lžíce nasekaných čerstvých bylinek: oregano, tymián, rozmarýn…
1
cibule, na půlměsíce
4
stroužky česneku, oloupané, nakrájené na plátky
4
plátky vepřové krkovice
sůl a pepř
300 ml
černého piva Krušovice
Příprava
1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
Začněte přípravou směsi, ve které se budou krkovice péct. Smíchejte v misce hořčici, med, olej a bylinky. Cibuli a česnek rozprostřete na dno pekáčku. Osolené a opepřené maso položte do pekáčku a potřete medovou směsí.
3
Podlijte trochou piva, přiklopte víkem pekáčku nebo alobalem a dejte do rozehřáté trouby. Po 20 minutách teplotu stáhněte na 170 °C a zvolna pečte 1½ hodiny, podle potřeby podlévejte a jednou krkovice obraťte.
4
Na posledních 20 minut sundejte víko pekáčku a zesilte teplotu na 200 °C.
5
Podávejte s pečenými bramborami, chlebem nebo jednoduchým bramborovým salátem.