Krkovice pečená na medu a hořčici


Příprava
20 min
Hotovo za
90 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 2
    lžíce steakové hořčice
  • 2
     lžíce medu
  • 1
    lžíce olivového oleje
  • 2
    lžíce nasekaných čerstvých bylinek: oregano, tymián, rozmarýn…
  • 1
    cibule, na půlměsíce
  • 4
    stroužky česneku, oloupané, nakrájené na plátky
  • 4
    plátky vepřové krkovice
  • sůl a pepř
  • 300 ml
    černého piva Krušovice

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Předehřejte troubu na 200 °C.


  2. accessibility.recipes.cookingstep

    Začněte přípravou směsi, ve které se budou krkovice péct. Smíchejte v misce hořčici, med, olej a bylinky. Cibuli a česnek rozprostřete na dno pekáčku. Osolené a opepřené maso položte do pekáčku a potřete medovou směsí.


  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Podlijte trochou piva, přiklopte víkem pekáčku nebo alobalem a dejte do rozehřáté trouby. Po 20 minutách teplotu stáhněte na 170 °C a zvolna pečte 1½ hodiny, podle potřeby podlévejte a jednou krkovice obraťte.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Na posledních 20 minut sundejte víko pekáčku a zesilte teplotu na 200 °C.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Podávejte s pečenými bramborami, chlebem nebo jednoduchým bramborovým salátem.