Kuře po myslivecku


Příprava
5 min
Hotovo za
55 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

6
kuřecích stehen, rozseknuých v kloubu na 2 části
2
lžíce olivového oleje
sůl a pepř
1
cibule, nakrájená najemno
2
stroužky česneku, nakrájené najemno
250 ml
červeného vína
2
bobkové listy
2
snítky tymiánu
2
snítky rozmarýnu
hrst petrželky + trocha na ozdobu
2
400 g konzervy krájených loupaných rajčat
1
kostka drůbežího bujonu
300 ml
vařící vody
1
lžíce balzamikového octa
hrst černých oliv bez pecky

Příprava

1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Kuřecí díly potřete ze všech stran olivovým olejem, osolte a opepřete. Položte je kůží nahoru do hlubší pánve vhodné do trouby a pečte 20–25 minut dozlatova, ale ne úplně doměkka. Vyndejte je z pánve a dejte stranou.
3
Do pánve k vypečenému tuku z kuřete přidejte zbylý olej, vhoďte cibuli a česnek a duste 5–8 minut doměkka. Vlijte víno, promíchejte a nechte trochu odpařit. Přidejte bobkové listy, tymián, rozmarýn, petrželku a rajčata.
4
Kostku bujonu rozpusťte v 300 ml vařící vody a vlijte do pánve. Vmíchejte balzamikový ocet a olivy.
5
Do pánve vraťte maso a 20 minut mírně vařte, až omáčka trochu zhoustne. Podle chuti osolte a opepřete, ozdobte lístky petrželky a podávejte.