Kuřecí prsa s jogurtovo-koprovým dresinkem


Příprava
20 min
Hotovo za
120 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na dresink
1
stroužek česneku
2
hrsti snítek kopru
350 g
bílého jogurtu
1
lžíce olivového oleje
šťáva z ½ citronu
špetka soli a pepře

Na kuře
10
stroužků česneku
0.5
lžičky mleté papriky
0.5
lžičky mletého nového koření
0.5
lžičky muškátového oříšku
5
lžic olivového oleje
sůl a pepř
8
kuřecích prsou
1
cibule, nakrájená na kolečka
šťáva z 1–2 citronů

Příprava

1
Suroviny na dresink rozmixujte dohladka a dejte do ledničky.
2
Smíchejte v misce česnek nakrájený na plátky s kořením a 3 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete.
3
Kuřecí prsa rozřízněte „na motýlka“, potřete marinádou ze všech stran. Na dno pekáčku rozložte cibuli, zakápněte ji šťávou z citronu, zbylým olivovým olejem a navrch rozložte kuřecí prsa. Přikryjte a dejte do ledničky na 2–4 hodiny nebo přes noc.
4
Marinovaná kuřecí prsa položte na středně rozpálený gril a opékejte z každé strany 5 minut. Podávejte s připraveným jogurtovo-koprovým dresinkem. Jako příloha se hodí pečené brambory nebo chleba pita.