
Kuřecí ragú s klobásou
Příprava
15 min
Hotovo za
40 min
Obtížnost
Kategorie
- Hlavní chody
Ingredience
Počet porcí
.
olej na opékání
120 g
dunajské klobásy ŘEZNÍKŮV TALÍŘ, nakrájené na kolečka
1
červená cibule, nakrájená
2
stroužky česneku OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ, drcené
1
lžička mleté sladké papriky
80 g
sušených rajčat SAN FABIO, nakrájených nahrubo
600 g
kuřecích stehenních řízků DOBRÉ MASO, nakrájených na široké plátky
1
400 g konzerva krájených rajčat SAN FABIO
100 ml
drůbežího bujonu PENNY
sůl a pepř
šťáva z 1 citronu
nasekaná petrželka na ozdobu
Příprava
1
Rozpalte v hluboké pánvi trochu oleje a opékejte na něm klobásu, až pustí tuk.
2
Vhoďte cibuli a opékejte ji zhruba 5 minut doměkka. Přidejte česnek, po chvilce mletou papriku a sušená rajčata. Nakonec přidejte řízky a ze všech stran je opečte.
3
Vlijte rajčata a vývar, osolte a opepřete.
4
Snižte plamen a nechte zvolna dusit 40 minut. Vmíchejte citronovou šťávu a posypte nasekanou petrželkou. Jako příloha jsou nejlepší pečené brambory.