Kváskový chleba s rybou, vejci a dipem


Příprava
25 min
Hotovo za
15 min
Obtížnost

Kategorie
  • Martin Škoda
  • Hlavní chody
  • Svačiny

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na rybu
500 g
filetů z lososa, pstruha lososovitého nebo i kapra
sůl a bílý pepř
šťáva z ½ citronu
40 g
másla

Na dip
2
vejce natvrdo, nasekaná nadrobno
150 g
majonézy
1
lžička mleté sladké papriky
1
stroužek česneku, drcený
šťáva z ½ citronu
1
lžička dijonské hořčice
špetka cukru
sůl a pepř

Na ozdobu
5
krajíců kváskového chleba
5
salátových listů
2
vejce natvrdo, nakrájená na čtvrtky
hrst cherry rajčat, rozpůlená
1
malá červená cibule, nakrájená na plátky
kopr nebo petrželka či pažitka, nasekané
sůl a pepř
pár kapek citronové šťávy
1
lžíce olivového oleje

Příprava

1
Předehřejte troubu na 180 °C. 
2
Umytou a osušenou rybu položte do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Osolte ji, opepřete, zakápněte citronem, rozložte na ni plátky másla a podle výšky filetu pečte 10–15 minut.
3
Zatím si připravte dip. Všechny ingredience dobře promíchejte.
4
A už jsme ve finále. Krajíce chleba opečte na suché pánvi. Potřete je dipem, položte na ně listy salátu a natrhanou rybu, ozdobte je vajíčky, rajčaty, cibulí a bylinkami, osolte, opepřete a zakapejte citronem a olejem.
5
Podávejte jako svačinu, oběd nebo večeři.