1. home
  2. Recepty
  3. Letní žemlovka

Letní žemlovka


Příprava
10 min
Hotovo za
15 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody
  • Sladké

Ingredience

Počet porcí
 
.

4
rozpůlené loupáky
80 g
másla
150 g
směsi lesního ovoce
3
vejce
400 ml
mléka
150 g
tučné zakysané smetany + k podávání
40 g
krupicového cukru

Příprava

1
Namažte pečivo z obou stran tenkou vrstvou másla. Máslem vymažte i zapékací nádobu o objemu 1,5 litru. Rozložte do ní pečivo a posypte lesním ovocem.
2
Vejce prošlehejte s mlékem, zakysanou smetanou a cukrem. Nechte chvíli odstát, aby se cukr rozpustil, promíchejte a směs přelijte přes síto na pečivo. Zakryjte alobalem a nechte odpočinout 30 minut, aby se směs vsákla do pečiva.
3
Troubu předehřejte na 180 °C. Sundejte alobal a pečte 25–30 minut, až okraje pečiva zezlátnou.
4
Nechte trochu vychladnout, pocukrujte, můžete podávat s kopečkem zakysané smetany.