Losos s avokádovou salsou


Příprava
20 min
Hotovo za
40 min
Obtížnost

Kategorie
  • Ryba
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na přílohu a rybu
500 g
malinkých brambor, rozpůlených
olivový olej
sůl a pepř
4
 filety z lososa
8
lžic medu
1
 lžička zázvoru
1
lžíce nastrouhané pomerančové kůry
šťáva z 1 pomeranče
1
 lžíce čerstvého tymiánu
1
červená chilli paprička, nasekaná najemno
6
plátků pomeranče
6
menší červená cibule, nakrájená na půlměsíce
40 g
rukoly

Na avokádovou salsu
1
avokádo, zbavené pecky oloupané a nakrájené
15 g
čerstvé petrželky, nasekané
3
lžíce olivového oleje
šťáva z ½ citronu
šťáva z ½ pomeranče
sůl

Příprava

1
Předehřejte troubu na 220 °C. Brambory dejte do pekáče, zastříkněte olivovým olejem, osolte, opepřete, protřeste a pečte 20 minut dozlatova.
2
Filety z lososa osolte. Med, zázvor, pomerančovou kůru a šťávu, tymián, chilli papričku a trochu olivového oleje smíchejte na marinádu.
3
Vyndejte z trouby pekáč s bramborami, které odsuňte k jedné straně. Na uvolněné místo rozložte plátky pomeranče, dejte na ně filety, obložte cibulí a zalijte je marinádou. Vraťte pekáč do trouby a pečte 10–20 minut.
4
Suroviny na salsu promíchejte v misce či rozmixujte.
5
Na talíře rozdělte lososa, brambory, salsu a rukolu. Podávejte.