Nalijte do pánve ocet, přidejte cukr, mořskou sůl a koření, přiveďte k varu. Po 1 minutě zkontrolujte, jestli se cukr a sůl rozpustily. Sundejte z ohně.
2
Plátky cibule vložte do sítka nebo cedníku. Zalijte horkou vodou a nechte vykapat a vychladnout.
3
Když je cibule dostatečně vychladlá, dejte ji do 500g sterilizované nádoby, zalijte teplým octem a uzavřete.
4
V neotevřené sklenici vydrží v lednici 6 měsíců, po otevření 2 týdny.
Ingredience
Počet porcí
.
300 ml
jablečného octa
3
lžíce zlatého třtinového cukru
1
lžíce vloček mořské soli
6
kuliček černého pepře
6
semínek koriandru
1
badyán
1
bobkový list
3
malé červené cibule, nakrájené na kolečka
Příprava
1
Nalijte do pánve ocet, přidejte cukr, mořskou sůl a koření, přiveďte k varu. Po 1 minutě zkontrolujte, jestli se cukr a sůl rozpustily. Sundejte z ohně.
2
Plátky cibule vložte do sítka nebo cedníku. Zalijte horkou vodou a nechte vykapat a vychladnout.
3
Když je cibule dostatečně vychladlá, dejte ji do 500g sterilizované nádoby, zalijte teplým octem a uzavřete.
4
V neotevřené sklenici vydrží v lednici 6 měsíců, po otevření 2 týdny.