28. 10. jsou naše prodejny z důvodu státního svátku zavřené.
28. 10. jsou naše prodejny z důvodu státního svátku zavřené.
28. 10. jsou naše prodejny z důvodu státního svátku zavřené.
NAKUPUJTE HEZKY ČESKY
Naše vejce na kyselo
Příprava
access_time10 min
Hotovo za
access_time55 min
Obtížnost
restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu
Kategorie
Hlavní chody
Počet porcí
.
100 g
másla
2
cibule, nakrájené nadrobno
6
bobkových listů
8
kuliček nového koření
4
lžíce hladké mouky
3
litry vody
3
až 4 lžíce octa
sůl
krupicový cukr podle chuti
250 ml
smetany ke šlehání
8
vajec
1
Krok 1
V hrnci rozehřeju máslo, přidám cibuli, koření, lehce opeču, pak zasypu moukou, lehce opékám a za stálého míchání zaliju vodou.
2
Krok 2
Přivedu k varu, přidám ocet, dále osolím a osladím a vařím 45 minut.
3
Krok 3
Pak omáčku přecedím do vyššího kastrolu a zase přivedu k varu. Omáčku okořením tak, aby byla sladkokyselá a přiměřeně slaná.
4
Krok 4
Teprve pak vliju do omáčky smetanu… Pokud se vám zdá omáčka řídká, zakvedlejte do smetany trochu mouky. Ocet jsem dal do omáčky dřív proto, aby se pak smetana nesrazila. Po krátkém povaření ztlumím teplotu, aby omáčka jen probublávala, a vyklepnu do ní vejce – každé do jiného místa. Omáčka se nesmí moc vařit, aby se vejce nerozvařila. Nechám vařit 10 minut, občas zamíchám, aby se vejce nechytla dna.
5
Krok 5
A to je všechno. Podávám s bramborem na loupačku. Je to náš rodinný recept a všichni, kteří ho ochutnali, byli nadšení. Ať vám taky chutná!
Ingredience
Počet porcí
.
100 g
másla
2
cibule, nakrájené nadrobno
6
bobkových listů
8
kuliček nového koření
4
lžíce hladké mouky
3
litry vody
3
až 4 lžíce octa
sůl
krupicový cukr podle chuti
250 ml
smetany ke šlehání
8
vajec
Příprava
1
Krok 1
V hrnci rozehřeju máslo, přidám cibuli, koření, lehce opeču, pak zasypu moukou, lehce opékám a za stálého míchání zaliju vodou.
2
Krok 2
Přivedu k varu, přidám ocet, dále osolím a osladím a vařím 45 minut.
3
Krok 3
Pak omáčku přecedím do vyššího kastrolu a zase přivedu k varu. Omáčku okořením tak, aby byla sladkokyselá a přiměřeně slaná.
4
Krok 4
Teprve pak vliju do omáčky smetanu… Pokud se vám zdá omáčka řídká, zakvedlejte do smetany trochu mouky. Ocet jsem dal do omáčky dřív proto, aby se pak smetana nesrazila. Po krátkém povaření ztlumím teplotu, aby omáčka jen probublávala, a vyklepnu do ní vejce – každé do jiného místa. Omáčka se nesmí moc vařit, aby se vejce nerozvařila. Nechám vařit 10 minut, občas zamíchám, aby se vejce nechytla dna.
5
Krok 5
A to je všechno. Podávám s bramborem na loupačku. Je to náš rodinný recept a všichni, kteří ho ochutnali, byli nadšení. Ať vám taky chutná!