Noky s jarní zeleninou


Příprava
10 min
Hotovo za
30 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

500 g
bramborových noků
sůl a pepř
1
lžíce olivového oleje
2
menší červené cibule, nakrájené najemno
1
svazek zeleného chřestu, nakrájený na 2½cm kousky
2
hrsti mraženého hrášku, povoleného
50 g
sýru Grana Padano, nastrouhaného
60 ml
smetany ke šlehání
1
lžíce citronové šťávy
chilli vločky na ozdobu

Příprava

1
Uvařte noky podle návodu na obalu, sceďte je a dejte stranou.
2
Ve větší pánvi restujte na oleji cibuli 2–3 minuty, přidejte chřest a ještě dalších 8–10 minut restujte, až chřest změkne. Přidejte hrášek a noky, promíchejte a nechte 2–3 minuty prohřát.
3
Sundejte z plotýnky, vmíchejte sýr, smetanu a citronovou šťávu. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte ozdobené chilli vločkami.