Noky zapečené s rajčatovou omáčkou, olivami a mozzarellou


Příprava
5 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

1
400g konzerva krájených rajčat SAN FABIO
olivový olej SAN FABIO
1
cibule OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ, nakrájená najemno
chilli vločky, sůl a pepř
1
lžíce kaparů, slitých
100 g
černých oliv, nakrájených nahrubo
5
filetů z ančoviček v oleji, nakrájených
špetka cukru
500 g
bramborových noků SAN FABIO
125 g
mozzarelly SAN FABIO
natrhané lístky bazalky na posypání

Příprava

1
Rozmixujte polovinu rajčat dohladka.
2
Rozpalte v kastrolu trochu oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte chilli vločky a všechna rajčata, osolte, ztlumte plamen a nechte 10 minut mírně vařit. Omáčku rozřeďte trochou vody, vmíchejte kapary, olivy a ančovičky. Podle chuti ještě osolte a opepřete a přidejte špetku cukru.
3
Nech­te zvolna vařit dalších 5 minut.
4
Rozpalte gril v troubě.
5
Současně s tím uvařte noky podle návodu na obalu. Slijte je a promíchejte s rajčatovou omáčkou a vše přesuňte do mělkého pekáčku.
6
Posypte mozzarellou a 3–4 minuty zapékejte dozlatova pod grilem v troubě. Podávejte posypané bazalkou.