Párky s pivní cibulí


Příprava
20 min
Hotovo za
120 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

4
silnější párky
olej
1
velká francouzská bageta
hořčice či kečup k podávání
1 hrst
polníčku

NA ČESNEKOVÉ MÁSLO
1 palička
česneku, rozpůlená
1 lžička
olivového oleje
175 g
másla, pokojové teploty
0.5 lžičky
vločkové soli

NA PIVNÍ CIBULI
3 lžíce
olivového oleje san fabio
3
velké cibule, na půlkolečka
150 ml
černého piva
oříšek másla
3 lžíce
hnědého cukru
sůl penny a pepř
4 lžičky
červeného vinného octa

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Česnek pokapaný olejem zabalte do alobalu a pečte hodinu doměkka. Mírně zchladlé stroužky vymačkejte do misky a smíchejte s máslem a solí, odložte.
2
Pak v pánvi na oleji zvolna opékejte cibuli asi 30 minut, dohněda. Vlijte pivo, nechte zredukovat. Přidejte máslo, cukr, sůl, ocet a ještě 5 minut vařte, aby směs zhoustla. Osolte a opepřete, uchovejte teplé.
3
V pánvi na oleji opečte párky naříznuté do mřížky ze všech stran dozlatova. Bagetu rozdělte na 4 části, podélně je z jedné strany nařízněte (musí zůstat v celku). Můžete je i prohřát v troubě. Vnitřek namažte česnekovým máslem, vložte párek, poklaďte pivní cibulí a posypte polníčkem. Jezte s hořčicí či kečupem.