1. home
  2. Recepty
  3. Pečená jarní zelenina s řeřichovým dipem

Pečená jarní zelenina s řeřichovým dipem


Příprava
20 min
Hotovo za
45 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Přílohy
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na dip
25 g
másla
0.5
cibule, nakrájená najemno
4
vaničky řeřichy
100 g
ricotty
0.5
citronu
sůl a pepř

Na zeleninu
300 g
zeleného chřestu
300 g
mrkve s natí
1
svazek ředkviček
6
jarních cibulek
300 g
nových brambor
2
lžíce olivového oleje

Příprava

1

Začněte dipem.
Rozehřejte v pánvi máslo a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte nastříhanou řeřichu a nechte ji za stálého míchání 5 minut zavadnout. Spolu s cibulí ji přendejte do cedníku a vymačkejte tekutinu. Vraťte do pánve, vmíchejte ricottu a zastříkněte citronovou šťávou. Nechte prohřát, osolte a opepřete. Rozmixujte dohladka a v misce dejte dip do lednice.

2
Troubu předehřejte na 180 °C.
3
Odkrojte dřevnaté konce chřestu, očistěte mrkve, ředkvičky a cibulky, brambory rozpulte a všechnu zeleninu dejte do pekáče, pokapejte olejem, osolte, opepřete a protřeste. Pečte 45 minut doměkka.
4
Pečenou zeleninu podávejte s dipem. Můžete doplnit krekry.