Pečené brambory s oreganovou solí


Příprava
30 min
Hotovo za
75 min
Obtížnost

Kategorie
  • Přílohy
  • Vegetariánské

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na oregánovou sůl
hrst oreganových lístků
2
lžíce vločkové soli

Na brambory
1.6 kg
brambor, oloupaných
125 g
másla, rozpuštěného
50 g
vepřového sádla, rozpuštěného
sůl a pepř

Příprava

1
Předehřejte troubu na 200 °C. Brambory nakrájejte na tenké plátky na mandolíně nebo struhadle, promíchejte je s máslem a sádlem, osolte a opepřete.
2
Plátky brambor naskládejte nastojato do pekáčku. Pečte 1 hodinu a 15 minut dozlatova.
3
Oregano s 1 lžící soli zpracujte v robotu několika pulzy. Dejte do misky a smíchejte se zbývající solí. Před podáváním brambory solí posypte.