Pečené brambory s oreganovou solí
recipes.details.information.preparationtime
30 recipes.timeunit
recipes.details.information.totalcookingtime
75 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty
recipes.categoryinfo
recipes.details.ingredients.title
recipes.details.ingredients.for
recipes.details.ingredients.servings
Na oregánovou sůl
hrst oreganových lístků
2
lžíce vločkové soli
Na brambory
1.6 kg
brambor, oloupaných
125 g
másla, rozpuštěného
50 g
vepřového sádla, rozpuštěného
sůl a pepř
recipes.details.steps.title
1
Předehřejte troubu na 200 °C. Brambory nakrájejte na tenké plátky na mandolíně nebo struhadle, promíchejte je s máslem a sádlem, osolte a opepřete.
2
Plátky brambor naskládejte nastojato do pekáčku. Pečte 1 hodinu a 15 minut dozlatova.
3
Oregano s 1 lžící soli zpracujte v robotu několika pulzy. Dejte do misky a smíchejte se zbývající solí. Před podáváním brambory solí posypte.