1. home
  2. Recepty
  3. Pečené brambory s oreganovou solí

Pečené brambory s oreganovou solí


recipes.details.information.preparationtime
30 recipes.timeunit
recipes.details.information.totalcookingtime
75 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty

recipes.categoryinfo
  • Přílohy
  • Vegetariánské

recipes.details.ingredients.title

recipes.details.ingredients.for
 
recipes.details.ingredients.servings

Na oregánovou sůl
hrst oreganových lístků
2
lžíce vločkové soli

Na brambory
1.6 kg
brambor, oloupaných
125 g
másla, rozpuštěného
50 g
vepřového sádla, rozpuštěného
sůl a pepř

recipes.details.steps.title

1
Předehřejte troubu na 200 °C. Brambory nakrájejte na tenké plátky na mandolíně nebo struhadle, promíchejte je s máslem a sádlem, osolte a opepřete.
2
Plátky brambor naskládejte nastojato do pekáčku. Pečte 1 hodinu a 15 minut dozlatova.
3
Oregano s 1 lžící soli zpracujte v robotu několika pulzy. Dejte do misky a smíchejte se zbývající solí. Před podáváním brambory solí posypte.

recipes.details.similar