
Pečené hrušky se slaninou a vlašskými ořechy
Příprava
10 min
Hotovo za
10 min
Obtížnost
Kategorie
- Přílohy
- Hlavní chody
Ingredience
Počet porcí
.
160 g
slaniny, nakrájené na kostičky
4
zralé pevné hrušky, zbavené jádřinců a nakrájené na klínky
sůl a pepř
1
lžíce bílého jablečného octa
1
lžíce hrubozrnné hořčice
50 ml
olivového oleje
hrst opražených vlašských ořechů
nakrájená pažitka k podávání
Příprava
1
Ve velké pánvi opečte dokřupava slaninu a dejte ji okapat na papírovou utěrku.
2
Nechte v pánvi 1 lžíci tuku. Hrušky osolte a opepřete a opékejte je za občasného otáčení 5–7 minut dozlatova. Přendejte na servírovací talíř a nechte vychladnout.
3
Pak prošlehejte ocet, hořčici a olej, osolte a opepřete. Ořechy zakápněte trochou oleje a osolte je. Zálivkou přelijte hrušky a navrch rozdělte ořechy a slaninu. Těsně před podáváním ozdobte pažitkou.
4
Servírujte jako přílohu třeba k pečenému vepřovému masu nebo jako hlavní jídlo.