1. home
  2. Recepty
  3. Pečené hrušky se slaninou a vlašskými ořechy

Pečené hrušky se slaninou a vlašskými ořechy


recipes.details.information.preparationtime
10 recipes.timeunit
recipes.details.information.totalcookingtime
10 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty

recipes.categoryinfo
  • Přílohy
  • Hlavní chody

recipes.details.ingredients.title

recipes.details.ingredients.for
 
recipes.details.ingredients.servings

160 g
slaniny, nakrájené na kostičky
4
zralé pevné hrušky, zbavené jádřinců a nakrájené na klínky
sůl a pepř
1
lžíce bílého jablečného octa
1
lžíce hrubozrnné hořčice
50 ml
olivového oleje
hrst opražených vlašských ořechů
nakrájená pažitka k podávání

recipes.details.steps.title

1
Ve velké pánvi opečte dokřupava slaninu a dejte ji okapat na papírovou utěrku.
2
Nechte v pánvi 1 lžíci tuku. Hrušky osolte a opepřete a opékejte je za občasného otáčení 5–7 minut dozlatova. Přendejte na servírovací talíř a nechte vychladnout.
3
Pak prošlehejte ocet, hořčici a olej, osolte a opepřete. Ořechy zakápněte trochou oleje a osolte je. Zálivkou přelijte hrušky a navrch rozdělte ořechy a slaninu. Těsně před podáváním ozdobte pažitkou.
4
Servírujte jako přílohu třeba k pečenému vepřovému masu nebo jako hlavní jídlo.

recipes.details.similar