Pečený králík v marinádě


Příprava
10 min
Hotovo za
120 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na maso
1
králík, naporcovaný
3
velké cibule, nakrájené na plátky

Na marinádu
250 ml
vody
200 ml
oleje
1
lžice mletého pepře a soli
1
vrchovatá lžička mleté sladké papriky
1
lžička mleté pálivé papriky
5
stroužků česneku, nakrájených na plátky
1
lžíce plnotučné hořčice
300 ml
kečupu

Příprava

1
Vložím porce králíka do pekáčku.
2
Smíchám všechny ingredience na marinádu a směs vliju na králíka – měl by být ponořený.
3
Králíka v marinádě posypu cibulí a nechám nejméně 2 hodiny, ale nejlépe přes noc marinovat na chladném místě.
4
Troubu předehřeju na 180 °C a králíka v ní peču 1–2 hodiny – doměkka.
5
Jako přílohu máme u nás doma rádi vařené brambory nebo bramborovou kaši.