1. home
  2. Recepty
  3. Slavnostní mini sekané

Slavnostní mini sekané


Příprava
20 min
Hotovo za
25 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

2
plátky toustového chleba
60 ml
mléka
500 g
mletého vepřového masa
1
lžíce majoránky
sůl a pepř
2
jarní cibulky, nakrájené najemno
2
stroužky česneku, nakrájené na plátky
60 g
kapusty, spařené a nakrájené nadrobno
2
lžíce olivového oleje
12
tenkých plátků prosciutta
2
snítky rozmarýnu (podle počtu formiček)
6
malých červených jablek
60 ml
javorového sirupu

Příprava

1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Do mísy dejte pečivo, namočte ho do mléka a nechte 5 minut změknout. Přidejte mleté maso, majoránku, sůl, pepř, cibulky, česnek, kapustu a promíchejte.
3
Zapékací formičky vymažte olivovým olejem a každou vyložte plátky prosciutta. Rozdělte do nich masovou směs, přikryjte přesahujícími plátky prosciutta, do kterých zasuňte po rozmarýnové snítce. Pečte, aby byly propečené a dozlatova.
4
Na samostatný plech položte jablka potřená javorovým sirupem a pečte je 10–15 minut, až jablka změknou a sekaná je opečená dozlatova.
5
Před podáváním nechte 10 minut odpočinout.