1. home
  2. Recepty
  3. Špíz v bagetě s dresinkem

Špíz v bagetě s dresinkem


Příprava
20 min
Hotovo za
15 min
Obtížnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Hlavní chody
  • Martin Škoda

Ingredience

Počet porcí
 
.

600 g
masa, např. vepřová panenka, kuřecí prsa…, nakrájeného na kostičky
4
špekáčky, nakrájené stejně jako maso
2
cibule, nakrájené na kolečka
1
žlutá paprika, nakrájená na kostičky
1
červená paprika, nakrájená na kostičky
1
cuketa, nakrájená na kostičky
sůl a čerstvě mletý pepř
1
lžička mleté sladké papriky
1
lžička sušeného česneku
3
lžíce rostlinného oleje + na potření
5
baget a kyselé okurky, nakrájené na podélné plátky, a natenko
nakrájené jarní cibulky k podávání

Na dip
2
lžíce steakové hořčice
2
lžíce dijonské hořčice
2
lžíce kremžské či plnotučné hořčice
1
 lžíce rostlinného oleje
1
lžíce medu
1
lžíce meruňkového džemu

Příprava

1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
Maso, špekáčky a zeleninu ochuťte solí, pepřem, paprikou a česnekem. Vše pokapejte olejem, a pokud máte čas, nechte vše chvíli marinovat.
3
Pak zeleninu i maso rozdělte na 5 stejných dílů, potřete je olejem, napíchejte na špíz a prudce je nechte „zatáhnout“ ze všech stran na rozpálené pánvi tak, aby maso zůstalo šťavnaté a zelenina změkla.
4
Pak špízy přesuňte do trouby či na gril a nechte 10 minut dopéct.
5
Zatím si připravte dip. Všechny suroviny dobře promíchejte, případně dochuťte solí a pepřem.
6
Rozpečte krátce bagety v troubě, podélně je nakrojte, spodní stranu potřete dipem, poklaďte plátky okurek a do bagety stáhněte špíz, ozdobte cibulkou. Podávejte jako rustikální jídlo do ruky.