Tabbouleh s grilovanou zeleninou


Příprava
20 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Přílohy

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na grilovanou zeleninu
  • 1
    lilek
  • hrst čerstvých lístků oregana
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • 150 g
    balkánského sýru
  • 2
    červené cibule, oloupané a nakrájené na klínky
  • 3
    cukety
  • 2
    hrsti koktejlových rajčátek
  • 1
    palice česneku
  • hrst lístků hladkolisté petrželky
  • 50 g
    pistácií, vyloupaných
  • 2
    lžíce tekutého medu

  • 250 g
    bulguru
  • hrst mátových lístků, nasekaných najemno
  • hrst lístků hladkolisté petrželky, nasekaných najemno
  • 0.5
    salátové okurky, nakrájená nadrobno
  • šťáva z 1 citronu

Příprava

  1. Krok 1
    Rozehřejte gril. Lilek propíchejte vidličkou a podélně rozkrojte.
  2. Krok 2
    Do misky dejte polovinu oregana, zakápněte trochou oleje, osolte, opepřete a přidejte balkánský sýr. Nechte marinovat.
  3. Krok 3
    Bulgur uvařte podle návodu na obalu, propláchněte a slijte. Nechte ho trochu vychladnout a pak do něj přidejte mátové lístky a petrželku, okurku a citronovou šťávu. Podle chuti osolte a opepřete.
  4. Krok 4
    Zeleninu a česnek rozložte na gril. Grilujte ze všech stran, dokud nezačnou hnědnout. Přesuňte je na prkénko. Stroužky česneku vymačkejte a zeleninu společně nakrájejte. Petrželku a zbylé oregano nasekejte nahrubo a přidejte k zelenině, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
  5. Krok 5
    Na gril položte celý bloček sýra a opékejte asi 3 minuty z každé strany dozlatova. Na pánvičce opražte pistácie, přelijte je medem a nechte zkaramelizovat, občas protřeste. Pak je přesuňte na pečicí papír pomazaný olejem. Až vychladnou, nahrubo je nasekejte.
  6. Krok 6
    Na velký talíř nandejte nejprve tabbouleh, na něj rozložte pečenou zeleninu, posypte rozdrobeným sýrem, zakápněte olivovým olejem a posypte pistáciemi.