Těstoviny s pestem z medvědího česneku


Příprava
10 min
Hotovo za
25 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Těstoviny
TIP: Medvědí česnek natrháte v lužních lesích, kde vytváří celé koberce listů. Při rozemnutí voní po česneku. Tak ho poznáte od jedovaté konvalinky i ocúnu, kterým se vzhledem podobá.

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 450 g
    oblíbených těstovin
  • 120 g
    listů medvědího česneku
  • hrubá mořská sůl
  • 50 g
    mandlí, loupaných
  • 50 g
    sýra Grana Padano, nastrouhaného
  • 150 ml
    olivového oleje

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Zatímco se vaří, pusťte se do pesta. Listy medvědího česneku omyjte, osušte a po dávkách je s trochou soli mixujte nahrubo tyčovým mixérem. Přidejte zbylé suroviny a umixujte dohladka. Pokud je směs tuhá, přikápněte trochu oleje a dosolte.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Podávejte s těstovinami. Pokud pesto nebudete používat hned, zakápněte povrch olejem, aby bylinky neoxidovaly, a skladujte v uzavřené nádobě v chladničce (vydrží týden).
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Pro delší uchovávání pesto zamrazte.