
Topinky s tuňákovou pomazánkou a vejcem
Příprava
30 min
Hotovo za
30 min
Obtížnost
Kategorie
- Předkrm
- Ryba
- Hlavní chody
Ingredience
Počet porcí
.
Na pomazánku
340 g
tuňáka v olivovém oleji
50 g
majonézy
šťáva z ½ citronu
50 g
čerstvého smetanového sýra
1
cibule, nasekaná nadrobno
1
lžíce kaparů
sůl a čerstvě mletý pepř
2
vejce
rukola na ozdobu
4–6 plátků chleba
Na bylinkovou zálivku
0.5
lžíce nasekané bazalky
0.5
lžíce nasekaného koriandru
0.5
lžíce nasekané petrželky
3
lžíce olivového oleje
1
lžička balzamikového octa
sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava
1
Promíchám dobře v míse tuňáka, majonézu, citronovou šťávu, čerstvý sýr, cibuli a kapary, až vznikne hladká pomazánka. Osolím a opepřím.
2
Pak si udělám bylinkovou zálivku: bazalku, koriandr a petrželku promíchám s olejem, balzamikovým octem, případně osolím a opepřím.
3
Do vroucí vody ponořím vejce a vařím je 8 minut. Pak je nechám chvíli zchladit ve studené vodě a oloupu.
4
Plátky chleba nasucho opeču, namažu je tuňákovou pomazánkou, každý plátek ozdobím rukolou, půlkou nebo čtvrtkou vejce a lehce poliju bylinkovou zálivkou.