Tuňákové kuličky


Příprava
15 min
Hotovo za
8 min
Obtížnost

Kategorie
  • Ryba
  • Hlavní chody
  • Předkrm

Ingredience

Počet porcí
 
.

280 g
tuňáka ve vlastní šťávě, slitého
půl cibule, nakrájená najemno hrst čerstvé petrželky, nasekané najemno
2
vejce
1
lžíce majonézy + k podávání
1
lžička ostré červené omáčky
kůra a šťáva z ½ citronu
100 g
trouhanky z čerstvého pečiva
sůl
rostlinný olej

Příprava

1
Dejte do mísy tuňáka, rozdrobte ho na menší kousky a smíchejte s cibulí a petrželkou. Prošlehejte vejce, majonézu, omáčku a citronovou kůru i šťávu a přilijte k tuňákovi.
2
Promíchejte a přidejte strouhanku. Podle chuti osolte. Ze směsi vytvarujte kuličky.
3
V hlubší pánvi rozpalte olej a smažte 3–4 minuty dozlatova. Přebytečný olej nechte vsáknout do papírové utěrky a podávejte s majonézou.