Moje oblíbená vajíčková pomazánka


Příprava
15 min
Hotovo za
45 min
Obtížnost

Kategorie
  • Martin Škoda
  • Konec plýtvání
  • Pomazánky
Ať už je duben, který vrcholí Velikonocemi, nebo jen máte doma přebytek vajec, přichází na řadu „vajíčkové hody”. Na rozdíl od jiných receptů rád do pomazánky přidávám ančovičky, které dodají pomazánce příjemnou slanost a osobitou chuť. Vyzkoušejte a uvidíte, že už nebudete chtít jinou!

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na pomazánku
10
vařených vajec
3 lžíce
domácí majonézy
1 lžíce
dijonské hořčice
1 menší lžíce
plnotučné hořčice
4
kyselé okurky (nebo 20 ks cornichon)
1
menší cibule
4
filety ančoviček v oleji
sůl, pepř
citronová šťáva (dle chuti)

Na servírování
křupavý chleba
ředkvičky
listová petrželka

Příprava

1
Vejce oloupejte a nasekejte na malé kousky. Ančovičky utřete na pastu a v misce promíchejte s majonézou a hořčicí. Cibuli nasekejte najemno a promačkejte s trochou soli aby zkřehla. Do misky s majonézou přidejte vejce, pečlivě nasekané okurky a cibuli. 
2
Vše promíchejte a pomazánku dle potřeby dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou, nebo octem. Když se vám bude zdát, že je pomazánka příliš hustá, přidejte ještě trochu majonézy. Pokud to bude málo, doplňte ještě trochou hořčice. Pomazánku nechte alespoň 30 minut odležet. 
3

Na servírování

Krajíce křupavého chleba potřete pěknou vrstvou pomazánky, ozdobte ředkvičkami, okurkami a nasekanou petrželkou a podávejte jako fajn svačinu, nebo třeba večeři.

Podobné recepty