1. home
  2. Recepty
  3. Velikonoční polévka šmigrustovka

Velikonoční polévka šmigrustovka


recipes.details.information.preparationtime
10 recipes.timeunit
recipes.details.information.totalcookingtime
30 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty

recipes.categoryinfo
  • Polévky

recipes.details.ingredients.title

recipes.details.ingredients.for
 
recipes.details.ingredients.servings

1 l
vody
300 g
uzeného masa
1
pikantní klobása, např. dunajská
1
větší cibule
50 ml
smetany ke šlehání
2
lžíce hladké mouky
1
lžička mleté sladké papriky
1
žloutek
sůl a pepř
4
vejce, uvařená natvrdo
strouhaný křen
pažitka

recipes.details.steps.title

1

Ve vodě uvařte uzené maso a klobásu s oloupanou cibulí. Pak maso i klobásu nakrájejte na kostičky. Rozdělte je do 4 talířů.


2
Vývar proceďte a přiveďte k varu. Postupně do něj zašlehejte smetanu promíchanou s moukou a paprikou.
3
Odstavte, přidejte rozšlehaný žloutek a ochuťte solí a pepřem.
4
Nachystaný vývar rozlijte do talířů a dozdobte rozpůleným vejcem, strouhaným křenem a pažitkou.