Velikonoční polévka šmigrustovka


Příprava
10 min
Hotovo za
30 min
Obtížnost

Kategorie
  • Polévky

Ingredience

Počet porcí
 
.

1 l
vody
300 g
uzeného masa
1
pikantní klobása, např. dunajská
1
větší cibule
50 ml
smetany ke šlehání
2
lžíce hladké mouky
1
lžička mleté sladké papriky
1
žloutek
sůl a pepř
4
vejce, uvařená natvrdo
strouhaný křen
pažitka

Příprava

1

Ve vodě uvařte uzené maso a klobásu s oloupanou cibulí. Pak maso i klobásu nakrájejte na kostičky. Rozdělte je do 4 talířů.


2
Vývar proceďte a přiveďte k varu. Postupně do něj zašlehejte smetanu promíchanou s moukou a paprikou.
3
Odstavte, přidejte rozšlehaný žloutek a ochuťte solí a pepřem.
4
Nachystaný vývar rozlijte do talířů a dozdobte rozpůleným vejcem, strouhaným křenem a pažitkou.