Věnec s uzeným lososem
Příprava
30 min
Hotovo za
30 min
Obtížnost
Kategorie
- Hlavní chody
- Ryba
- Předkrm
- Svačiny
Ingredience
Počet porcí
.
Na věnec
1
salát little gem
sůl a pepř
3
limety
2
jarní cibulky
3
velká zralá avokáda, zbavená pecky a oloupaná
1
salátová okurka, nakrájená na tenké plátky
1
svazek malých ředkviček, nakrájený na tenká kolečka
200 g
uzeného lososa
K podávání
2
vejce, uvařená natvrdo, kopr, krekry, tyčky nebo čerstvé pečivo
Příprava
1
Rozeberte salát little gem, jednotlivé lístky dejte do mísy, osolte je, zalijte šťávou z 1 limety, protřeste a nechte marinovat.
2
Jarní cibulky nakrájejte podélně na tenké, 8 cm dlouhé plátky. Hoďte je do mísy s ledovou vodou na 2–3 minuty, nebo dokud se trochu nezkroutí. Vylovte je a osušte.
3
V misce rozmačkejte nahrubo avokáda, přidejte šťávu ze zbývajících limet, osolte a promíchejte.
4
Osušte salátové listy. Jako základ věnce udělejte na talíři kruh z avokáda a na něj naaranžujte naložené listy salátu, okurku, jarní cibulku, ředkvičky a uzeného lososa.
5
Pokapejte olivovým olejem a posypte čerstvě mletým pepřem. Ozdobte vařenými vejci a koprem. Ihned podávejte s krekry či jiným pečivem.