1. home
  2. Recepty
  3. Vinná klobása na černém pivě

Vinná klobása na černém pivě


Příprava
10 min
Hotovo za
30 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

800 g
vinné klobásy
slunečnicový olej
100 g
anglické slaniny, nakrájené na nudličky
2
větší červené cibule, nakrájené na klínky
4
stroužky česneku, utřené se solí
200 g
rajčatového protlaku
3
lžíce sójové omáčky
5
lžic cikánské omáčky
250 ml
černého piva
sůl a mletý černý pepř
snítky rozmarýnu

Příprava

1
Z vinné klobásy stočte malé šneky a spíchněte je párátkem nebo svažte kuchyňským provázkem.
2
Pak je z obou stran v pánvi vhodné to trouby krátce osmahněte na lžíci slunečnicového oleje a dejte stranou.
3
Ve stejné pánvi vypečte slaninu. Až začne slanina prskat, přidejte cibuli a česnek a 3–5 minut smažte, vmíchejte protlak, obě omáčky a černé pivo.
4
Osolte a opepřete podle chuti a dejte na 20 minut péct do trouby zahřáté na 200 °C, aby se pivo zredukovalo, pak přidejte klobásy, poklaďte rozmarýnem a dejte na dalších 15–20 minut dopéct do trouby.