Velikonoční hubník


Příprava
40 min
Hotovo za
30 min
Obtížnost

Kategorie
  • Předkrm
  • Svačiny

Ingredience

Počet porcí
 
.

300 g
sušených hub
4
housky, nakrájené na kousky
0.5 l
mléka
1
cibule, nakrájená nadrobno
150 g
kopřiv, nasekaných nadrobno
200 g
dětské krupičky
100 g
slaniny, nakrájené na kostičky a opečené
4
vejce
sůl a pepř
50 g
másla
olivový olej na vymazání
strouhanka na vysypání

Příprava

1
Sušené houby namočte na 30 minut do vody. 
2
Kousky housek vsypte do mísy s mlékem, přidejte cibuli, nasekané kopřivy, krupičku, slaninu, do směsi rozklepněte vejce, osolte a opepřete.
3
Troubu předehřejte na 180 °C. 
4
Namočené houby sceďte, vsypte na pánev s rozehřátým máslem, krátce opečte a přidejte do mísy. Vše promíchejte a přendejte na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný plech.
5
Pečte v troubě 30 minut.