Mouku, sýr, vločky, máslo a sůl zpracujete několika pulzy v mixéru, směs by měla připomínat drobenku.
2
Přidejte žloutek a vodu a ještě několika pulzy zpracujte. Obsah vyklopte na pomoučněnou pracovní desku a zpracujte těsto.
3
Položte a přikryjte potravinářskou fólií a rozválejte ho na 5 mm silnou placku a dejte ji na 30 minut odpočinout do lednice.
4
Troubu předehřejte na 180 °C. Pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 6 cm vykrajujte kolečka, menším vykrajovátkem můžete vypíchnout středy. Kolečka rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 12–15 minut dozlatova.
5
Kolečka rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 12–15 minut dozlatova.
Ingredience
Počet porcí
.
150 g
hladké mouky
70 g
sýru Grana Padano, nastrouhaného
45 g
ovesných vloček
100 g
másla, chlazeného, nasekaného
0.5
lžičky vločkové soli
1
žloutek
1
a 1/2 lžíce ledové vody
Příprava
1
Mouku, sýr, vločky, máslo a sůl zpracujete několika pulzy v mixéru, směs by měla připomínat drobenku.
2
Přidejte žloutek a vodu a ještě několika pulzy zpracujte. Obsah vyklopte na pomoučněnou pracovní desku a zpracujte těsto.
3
Položte a přikryjte potravinářskou fólií a rozválejte ho na 5 mm silnou placku a dejte ji na 30 minut odpočinout do lednice.
4
Troubu předehřejte na 180 °C. Pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 6 cm vykrajujte kolečka, menším vykrajovátkem můžete vypíchnout středy. Kolečka rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 12–15 minut dozlatova.
5
Kolečka rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 12–15 minut dozlatova.